Wedstrijdbezoek

Welkom in het Goffertstadion! Elke thuiswedstrijd kunnen N.E.C.-supporters genieten van het voetbal in ‘De Bloedkuul’. Om voor iedereen de eerste keer in rood, groen en zwart zo aangenaam mogelijk te maken, is het goed om voorafgaand aan een wedstrijdbezoek van een aantal zaken op de hoogte te zijn.

Allereerst raden we je aan om op tijd van huis te gaan. Je kan het Goffertstadion bereiken te fiets, met de auto of met het openbaar vervoer. Alle informatie over bereikbaarheid vind je hier!

Merchandise

Wil je aan je eerste bezoek aan N.E.C. ook een fysieke herinnering overhouden? Dat kan! De Fanshop in het Goffertstadion, links van de hoofdingang, opent haar deuren twee uur voor elke thuiswedstrijd. Je scoort hier je favoriete shirt, een sjaal of andere toffe merchandise-uitingen van de Nijmeegse driekleur. Onder de Ron de Groot- en Hazenkamptribune is tevens een N.E.C. Fankar te vinden: hier kan je vanaf een uur voor de wedstrijd terecht.

FastID

Als je je N.E.C.-merchandise hebt gescoord, kan je het stadion betreden. Dat kan op twee manieren: met je (seizoen)kaart of met FastID.

Dankzij FastID hoef je bij de toegangspoorten niet meer in lange wachtrijen te staan, op jouw QR-code te wachten of papieren tickets te laten zien. Je krijgt zonder behulp van jouw fysieke (seizoen)kaart snel toegang tot het stadion, want het enige wat jij hoeft te doen is je gezicht te laten zien en de poorten gaan open.

Je hebt alleen de app FastID nodig op je mobiel. In deze app doorloop je het volgende proces: scan van je ID-document, een selfie en een liveness-check. Vervolgens wordt jouw seizoenkaart toegevoegd aan je digitale identiteit. De camera bij de toegang controleert alleen of de code die aan dit gezicht is gelinkt een seizoenkaart heeft gekocht. Als het gezicht wordt herkend, springt de scanner op groen en gaat de toegangspoort open. De data staan op de telefoon en blijven bij de supporter. N.E.C. kan niet bij paspoorten en persoonlijke gegevens.

Op de tribune

Het stadion van N.E.C. kent meerdere vakken waarin de supporters kunnen plaatsnemen. Deze vakken zijn echter niet allemaal hetzelfde: N.E.C. beschikt in het Goffertstadion over het zogeheten sfeervak ‘Vak J/080’, waar de zeer fanatieke supporters van N.E.C. staan. Dit vak bestaat enkel uit een staantribune en heeft dus geen stoeltjes om op te zitten. Het tweede vak dat zich onderscheidt van de andere vakken is het uitvak (Vak B). Hier zitten alle supporters van de tegenpartij en dit vak is dan ook niet toegankelijk voor N.E.C.-supporters. Wél gelden op elke tribune dezelfde regels: alle trappen, toegangen en vluchtroutes moeten te allen tijde vrijgehouden worden en nergens mag er gerookt worden.

Veiligheid

Om de wedstrijden van N.E.C. in goede orde te laten verlopen, moeten er een aantal veiligheidsmaatregelen gehandhaafd worden. Zo wordt iedere bezoeker bij binnenkomst gefouilleerd en gevraagd om zijn of haar tas te openen, omdat de volgende voorwerpen niet mee naar binnen mogen worden genomen:

·         gevaarlijke voorwerpen, waaronder wapens, messen, glas- en/of blik;
·         eet- en drinkwaren;
·         drugs en alcohol;
·         giftige, licht brandbare of licht explosieve materialen, vuurwerk;
·         (huis)dieren;
·         professionele foto-, video- en audioopnameapparatuur;
·         alle overige zaken welke, naar het uitsluitende oordeel van de directie van N.E.C, een gevaar
kunnen opleveren voor de gezondheid, veiligheid en openbare orde.

Horeca

Tijdens thuiswedstrijden van N.E.C. nuttigt men natuurlijk graag een hapje en een drankje. Hiervoor zijn er in de gracht veertien barren verdeeld over zes horecapunten gevestigd, waar middels PIN iets te eten en te drinken kan worden gehaald. Voor de betaalkaart wordt een bedrag van twee euro als borg gevraagd.

Hardcups

Vanaf 1 januari 2024 zijn N.E.C. en hospitalitypartner YveY overgestapt op herbruikbare bekers in het gehele Goffertstadion. De bekers, gedrukt in een uniek N.E.C.-thema, zijn een collectorsitem voor menig supporter en kunnen worden aangeschaft tijdens thuiswedstrijden en andere evenementen in en rondom het Goffertstadion.

Bij inlevering van de beker ontvang je een N.E.C.-munt, waarmee je bij een volgend bezoek weer een beker kan ophalen. Zo betaal je bij je eerste drankje € 2,- voor de beker en betaal je nadien alleen nog voor de drank. Naast het inleveren van de beker(s) in ruil voor een munt, is er bij diverse kassa’s ook de mogelijkheid om retour te pinnen. Munten zijn niet inwisselbaar voor contanten. Het inleveren van jouw herbruikbare beker leidt tot een kleinere afvalberg, minder schoonmaakwerkzaamheden en een beter milieu.