Goffertstadion

Bereikbaarheid

Standaard image

Dit blok is alleen zichtbaar in de redactie omgeving!

Parkeren

U kunt met de auto hier parkeren

Openbaar vervoer

Het stadion is goed bereikbaar met het ov.

Fiets

De fiets kun je eenvoudig kwijt in de stallingen

Lopend

Het stadion is via meerdere kanten bereikbaar

Al sinds 1939 werkt N.E.C. haar thuiswedstrijden af in het Goffertstadion. Het stadion wordt in de volksmond ook wel De Bloedkuul genoemd. Waar dat vandaan komt? De Goffert werd in de crisisjaren ’30 volledig met de hand uitgegraven. Een kuil van zes meter diep, hellingen van negeen meter hoog… En dat door duizenden Nijmeegse werklozen, die in de crisisjaren ’30 min of meer verplicht moesten ploeteren in het Goffertpark.

In de jaren ’90 is het stadion flink gerenoveerd. Zo werd de capaciteit drastisch verlaagd van dertigduizend naar 12.500 zitplaatsen. Anno 2023 maakt N.E.C. nog altijd gebruik van dit stadion. Het stadion heeft veertien logeboxen, een sfeervak 080/J met 502 staanplaatsen en een bezoekersvak dat plaats biedt aan 500 supporters van de bezoekende partij.

Plattegrond

Parkeren op wedstrijddag

Op dagen dat N.E.C. een thuiswedstrijd in het Goffertstadion speelt, zijn er aangepaste regels voor parkeren. Hierover zijn alle mensen met een parkeervergunning persoonlijk geïnformeerd.

Heb je geen parkeervergunning, maar ben je wel van plan om met de auto te komen? Parkeer je auto dan bij Station Nijmegen Goffert of in de omliggende wijken van het Goffertstadion. Vanaf daar is het maximaal vijftien minuten lopen naar het stadion.

Parkeren op werkdag

Als je aan komt rijden bij het Goffertstadion kan je op de linkerparkeerplaats P1* gratis parkeren (je kunt deze parkeerplaats herkennen aan de slagboom bij binnenkomst). De rechterparkeerplaats P1 is voor vergunninghouders. Pas dus op dat je hier niet je auto parkeert, want dan riskeer je een boete.

Lopen / fiets

Het is een fantastisch gevoel: lopend door het park, ruik je het heilige gras van het Goffertstadion dichterbij komen. De vele paden die het Goffertpark rijk is komen samen. Tussen de bomen door zie je de lichtmasten verschijnen. Dan weet je wel hoe laat het is: het is weer tijd voor een N.E.C.-wedstrijd.

N.E.C. roept haar supporters op zoveel als mogelijk per fiets of lopend naar het Goffertstadion te komen. Kom je met de fiets? Deze kan je dichtbij je eigen toegangspoort stallen. Bij sportcomplex De Eendracht en voor de hoofdingang zijn veel fietsenstallingen. Zo ben je binnen een handomdraai van je fiets bij je eigen plek op de tribune!

Openbaar Vervoer

Ben je van plan om met het Openbaar Vervoer naar het Goffertstadion te komen? Met de bus en de trein kan je dichtbij uitstappen. Met de trein kan je naar Station Nijmegen Goffert komen. Vanaf daar is het maximaal vijftien minuten lopen naar het stadion.

Kijk voor de actuele treintijden op NS.nl

Met de bus kom je nog dichterbij! Vanaf eind 2022 staat er voor het Goffertstadion een bushalte, genaamd Burgemeester Daleslaan, wat het mogelijk maakt om op een makkelijke manier via het openbaar vervoer bij N.E.C. te komen. De buslijnen 11 en 12 stoppen op de Burgemeester Daleslaan, de weg waar het stadion van N.E.C. aan grenst.

Buslijn 11 heeft de route vanaf Nijmegen Centraal Station naar Beuningen, waar het langs de Burgemeester Daleslaan komt. Lijn 12 rijdt van Nijmegen Centraal Station via Nijmegen Heyendaal naar Druten.

Kijk voor de actuele bustijden op Breng.nl.