NIEUWS

Oussama Tannane vertrekt na één seizoen uit Nijmegen

datum icoon 22-06-2023
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C.-middenvelder Oussama Tannane maakt per direct de overstap van Nijmegen naar Qatar. De spelverdeler heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij Umm Salal, uitkomend op het hoogste niveau van de oliestaat.

Tannane werd afgelopen zomer transfervrij vastgelegd door N.E.C., nadat hij zijn contract bij het Turkse Göztepe had uitgediend. Carlos Aalbers, technisch directeur van de Nijmegenaren, betreurt het vertrek van de middenvelder: “Oussama heeft gebruik gemaakt van een clausule die was opgenomen in het contract die tot 2024 liep. Wij respecteren zijn keuze en willen hem bedanken voor het afgelopen seizoen. We hebben allemaal kunnen genieten van zijn creativiteit en acties op het veld. Namens de club willen hem dan ook heel veel succes wensen in Qatar.”

Tannane speelde uiteindelijk 28 wedstrijden voor de Nijmeegse driekleur, waarin hij zeven keer het net wist te vinden en daarnaast twaalf assists op zijn naam schreef. De elfvoudig Marokkaans-international heeft aangegeven om in de loop van volgend seizoen graag persoonlijk afscheid te komen nemen van zowel de club, zijn teamgenoten als de supporters in het Goffertstadion.