NIEUWS

Seizoen DFDS - N.E.C. Voetbalacademie ten einde: zo deden onze jeugdteams het

datum icoon 04-06-2024
readtime icoon 3 min leestijd

Het voetbalseizoen van de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie is ten einde. N.E.C. Onder 16 werd in het voorjaar kampioen en Onder 18 dwong promotie af. Onder 13 en Onder 21 stonden aan de andere kant van de medaille en spelen volgend seizoen juist weer op het niveau waarop zij het afgelopen seizoen startten.

Onder 21 ging zaterdag met 5-2 onderuit bij De Graafschap. De ploeg van trainer Jeffrey Leiwakabessy komt daardoor twee punten tekort om ook volgend seizoen op het hoogste niveau te acteren. De Onder 21 promoveerde in december nog naar Divisie 1, maar start na de zomer dus weer in Divisie 2. 

In de eerste seizoenshelft liep de Onder 18 promotie op de slotdag juist mis. Na de winter ging het daarentehen een stuk beter en daarvoor is de ploeg van trainers Kevin Moeliker en Rutger Worm dan ook beloond. Met nog één wedstrijd te spelen stelde het team op bezoek bij FC Dordrecht vorige week de promotie naar Divisie 2 veilig.

N.E.C. Onder 16 kroonde zich een week eerder, halverwege mei, al tot kampioen van Divisie 3. Op bezoek bij nummer twee FC Eindhoven won de ploeg van trainers Swen Rovroy en Bas Peperkamp in een spektakelstuk met 3-5. Tijdens de rust van het duel tussen N.E.C. en Go Ahead Eagles in de play-offs om Europees voetbal liep de Onder 16 een ereronde in het Goffertstadion en werden spelers en staf in het zonnetje gezet.

De Onder 14 van onze talentenacademie sloot het seizoen zaterdag af met een 1-2 uitzege op FC Eindhoven. Daardoor was handhaving een feit voor de ploeg van trainer Michaël van Doren. In het bekertoernooi lieten de jongelingen nog mooie dingen zien, maar uiteindelijk bleek Ajax het eindstation in een spannende achtste finale.

Na het kampioenschap in de eerste competitiehelft en promotie naar Divisie 1, is er in de afgelopen maanden door N.E.C. Onder 13 keihard gestreden voor handhaving. Maar dat bleef helaas zonder succes: een 3-1 nederlaag tegen Vitesse deed de Nijmegenaren de das en dat betekent dat de Onder 13 net als de Onder 21 na de zomer weer start in Divisie 2.