N.E.C. Internationaal (15-10): Ogawa speelt gelijk, Verdonk verliest van China

datum icoon 16-10-2024
readtime icoon 2 min leestijd

De interlandperiode zit er weer op. Lees hier alles over de prestaties van de vier internationals van N.E.C.

Koki Ogawa – Japan

Japan boekte donderdagavond een belangrijke overwinning in en tegen Saoedi-Arabië. Koki Ogawa was trefzeker in het met 0-2 gewonnen duel voor de WK-kwalificatie. De spits verdubbelde tien minuten voor tijd de voorsprong met een rake kopbal.

Dinsdag mocht Ogawa weer invallen. In de 83e minuut kwam de spits bij een 1-1 stand binnen de lijnen en zag hij van dichtbij hoe dat onveranderd de eindstand werd.

Calvin Verdonk – Indonesië

Calvin Verdonk en Indonesië incasseerden een hele late gelijkmaker op bezoek bij Bahrein. Na een vroege achterstand draaide het Nederlands getinte elftal via onder meer een doelpunt van N.E.C. jeugdexponent Ragnar Oratmangoen de wedstrijd om, maar kreeg het in de 99e minuut de 2-2 om de oren.

Dinsdag maakte Verdonk opnieuw de negentig minuten vol in het uitduel met China. Indonesië keek bij rust tegen alle verhoudingen in tegen een 2-0 achterstand aan, kwam via Thom Haye nog terug in de wedstrijd maar trok uiteindelijk aan het kortste eind.

Argyris Darelas – Jong Griekenland

Darelas deed een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Jong Slowakije. Hij kon een 2-1 nederlaag voor zijn land niet voorkomen.

Op bezoek bij Jong Kroatië bleef Darelas de hele wedstrijd op de bank. Jong Griekenland verloor met 3-2.

Robin Roefs - Jong Oranje

Robin Roefs won met Jong Oranje in een vriendschappelijk met 1-0 van Mexico. In Almelo keepte Roefs negentig minuten en droeg hij de aanvoerdersband.

Maandag tegen Jong Zweden in het Goffertstadion zag de goalie vanaf de tribune hoe zijn ploeg overtuigend een 3-0 zege over de streep trok en daarmee een foutloze EK-kwalificatie afsloot.