NIEUWS

N.E.C. Blindentribune genomineerd voor Voetbal Geeft Prijs

datum icoon 23-04-2024
readtime icoon 2 min leestijd

De N.E.C. Blindentribune is genomineerd voor de Voetbal Geeft Prijs van het voetbalseizoen 2023–2024. Samen met negen andere genomineerde profclubs in Nederland strijdt N.E.C. om de maatschappelijke titel. De winnaar wordt mede benoemd op basis van publieksstemmen en wint € 50.000,-. We kunnen jouw steun dus goed gebruiken!

Naast de felbegeerde hoofdprijs zijn er ook voor de tweede en derde plaats met respectievelijk € 30.000,- en € 20.000,- mooie prijzen te verdienen. Voorwaarde van de prijs is dat het geld in de verdere ontwikkeling van het betreffende maatschappelijk project wordt gestoken.

De Blindentribune in het Goffertstadion maakt het al tien jaar mogelijk dat slechtzienden en blinden kunnen genieten van het voetbalspektakel in Nijmegen. Vanwege de grote interesse is het noodzakelijk om de faciliteiten van deze tribune te verbeteren en zelfs uit te breiden. Zo kan er aan nog meer N.E.C.’ers in de kwetsbare doelgroep een plek worden geboden in het stadion.

Stem nu op de N.E.C. Blindentribune!

Allereerst zou de club in aanloop richting het seizoen 2024–2025 een start willen maken met het verbeteren van de beleving voor bezoekers van de Blindentribune. Enkele voorbeelden zijn meer headsets, een nieuw geluidssysteem en het verbeteren van de commentaarpositie. Ook wil de maatschappelijke tak meer inzetten op de herkenbaarheid van de tribune. Stoeltjes vervangen, brailleschrift toepassen en de looproute naar de zitplaatsen veiliger maken zijn voornemens van N.E.C. Maatschappelijk.

In februari van dit jaar bestond de N.E.C. Blindentribune tien jaar. Om dit jubileum te vieren maakte N.E.C. TV onderstaande video!